Одинадцятого вересня 2023 року, у двадцять другу річницю атак на Сполучені Штати, небо над Нью-Йорком прикрасила приголомшлива подвійна веселка. Це місто, де були розташовані колишні вежі-близнюки, зазнало найбільших втрат від тих терактів. Минуло понад два десятиліття після тих подій, і ця подвійна веселка принесла відчуття надії та зцілення тим, хто був там, аби її побачити. Відео зафіксувало той момент, коли веселка, здавалося, виходила саме з того місця, де раніше стояв Всесвітній торговий центр.

Веселка в небі приносить запевнення в Божій вірності ще з часів Ноя. Після Божого суду над гріхом, який призвів до неймовірних руйнувань, Він встановив кольоровий “маяк” як візуальне нагадування про “вічний заповіт між Богом і між кожною живою душею” (Бут. 9:16). Після сорока похмурих днів дощу та місяців повені (Бут. 7:17-24) можна тільки уявити, яким радісним був “знак заповіту” для Ноя та його родини (Бут. 9:12-13). Він нагадував про Божу вірність, що “більш не буде потопу, щоб землю нищити” (в. 11).

Коли ми стикаємось з похмурими днями і трагічними втратами – чи то через стихійне лихо, фізичний або емоційний біль, чи то через хворобу, – звернімося до Бога за надією. Навіть якщо не побачимо Його “знака” в ці моменти, ми можемо бути впевнені в Його вірності Своїм обітницям.