Найкраще в кіоску Джоселін продавалася її рисова каша. Вона дуже ретельно розмішувала рис, поки той не набував однорідної консистенції. Тому Джоселін була здивована, коли постійний покупець одного разу сказав: “Сьогодні ваша каша має інший смак. Текстура не така однорідна”.

Цього разу кашу приготувала нова помічниця Джоселін, і вона пояснила, чому ця страва відрізняється: “Я не розмішувала її так довго, як зазначено в рецепті, оскільки саме так я готую її вдома. А ще я додала більше кунжутної олії. На мою думку, так смачніше”. Вона вирішила проігнорувати рецепт і зробити все по-своєму.

Саме так я іноді реагую на Божі настанови. Замість того, щоб повністю підкоритися Його заповідям, записаним у Святому Письмі, я йду своїм шляхом.

Нааман, командувач сирійської армії, був на межі подібної помилки. Отримавши Божу вказівку через пророка Єлисея омитися сім разів у Йордані, щоб зцілитися від прокази, гордий воїн розгнівався. Він мав свої власні очікування щодо того, як слід задовольнити його потребу, вважаючи, що його думка вища за Божий наказ (2 Цар. 5:11-12). Однак слуги переконали його прислухатися до слів Єлисея (в. 13). В результаті Нааман був зцілений.

Якщо ми вчиняємо по-Божому, то відчуваємо мир, який неможливо описати. Отож, співпрацюймо з Господом у виконанні Його цілей.