Світ був вражений, коли в червні 2023 року в джунглях Амазонки в Колумбії знайшли живими чотирьох братів та сестер віком від одного до тринадцяти років. Вони прожили там сорок днів після авіакатастрофи, в якій загинула їхня мати. Діти, які добре знали сувору місцевість джунглів, ховалися від диких тварин у стовбурах дерев, збирали воду зі струмків у пляшки та споживали наявну їжу, наприклад, борошно маніоки. Крім того, вони знали, які дикі фрукти та насіння можна їсти.

Бог підтримував братів і сестер.

Їхня неймовірна історія нагадує мені про те, як Бог дивовижним чином підтримував ізраїльтян у пустелі протягом сорока років, про що написано в книгах Вихід та Числа і згадується в інших книгах Біблії. Він зберіг їм життя, аби вони знали, що Господь – їхній Бог.

Господь перетворив гірку джерельну воду на питну, двічі давав воду зі скелі, вів Свій народ у хмарному стовпі вдень та вогняному стовпі вночі. Бог також давав ізраїльтянам манну. “Мойсей відказав їм: «Це той хліб, що дав вам Господь на їжу. Це те, що про нього Господь наказав: Збирайте з нього кожен у міру їди своєї»” (Вих. 16:15-16).

Той Самий Бог дає нам “хліб наш насущний” (Мт. 6:11). Він забезпечить наші потреби “за Своїм багатством у славі, у Христі Ісусі” (Фил. 4:19). Якому ж могутньому Богу ми служимо!