“Народитися згори? Що це означає? – запитав директор похоронного бюро. – Я ніколи раніше не чув про цей термін”. Скориставшись нагодою, син покійного пояснив, що це означає на основі сказаного в 3-му розділі Євангелія від Івана.

“Ми всі одного разу народжуємося в цьому світі, – сказав він. – У Бога немає чарівних терезів, на яких Він зважує наші добрі та погані вчинки. Бог хоче, щоб ми народилися від Духа. Ось чому Ісус помер на хресті: Він заплатив за наші гріхи і зробив можливим для нас мати вічне життя з Ним. Однак ми не можемо зробити це самостійно”.

Євангеліст Іван розповідає, що Никодим почав сумніватись, чи дійсно він все правильно зрозумів. Вивчаючи Святе Письмо (в. 1), він усвідомив, що Ісус не такий, як усі, і що Його вчення має владу (в. 2). Однак він хотів переконатися в цьому сам, тому одного разу вночі прийшов до Христа. Никодим, схоже, прийняв слова Ісуса “вам необхідно родитись згори” (в. 7) і увірував, оскільки згодом допоміг підготувати тіло Спасителя до поховання, після того як Його розіп’яли (Ів. 19:39).

Директор похоронного бюро погодився піти додому і прочитати третій розділ Євангелія від Івана. Подібно до чоловіка, який розмовляв з цим директором, візьмімо слова Ісуса до серця і з Його допомогою будемо ділитися ними з іншими.