Метеоролог з Міссісіпі став відомим завдяки тому, що промовив шість простих, але глибоких слів під час оголошення прогнозу погоди 24 березня 2023 року. Метт Лаубен відстежував сильний шторм і зрозумів, що торнадо ось-ось обрушиться на місто Ейморі. Саме тоді він зробив паузу просто посеред прямого ефіру, аби промовити молитву, яку почув увесь світ: “Ісусе, будь ласка, допоможи їм. Амінь”. Деякі глядачі пізніше розповідали, що ця молитва спонукала їх сховатися в укриттях. Його спонтанна і щира молитва, можливо, допомогла врятувати незліченну кількість життів.

Наші молитви теж можуть змінити ситуацію. Вони не обов’язково повинні бути довгими. Вони можуть бути короткими і стислими, і їх можна промовляти в будь-який час доби. Ми можемо молитися “безперестанку” (1 Сол. 5:17).

Апостол Павло нагадує, що ми не повинні бути в’язнями тривоги чи страху, натомість ми можемо віддати всі свої турботи та побоювання Богу: “Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою. І мир Божий, що вищий від усякого розуму, хай береже серця ваші та ваші думки у Христі Ісусі” (Фил. 4:6-7).

Незалежно від того, насолоджуємося ми сонячним днем чи переживаємо життєві бурі в прямому або переносному значенні, не забуваймо робити паузи і молитися протягом дня.