Зорана земля містила в собі таємницю, щось приховане. Готуючись до п’ятдесятої річниці весілля, Лі Вілсон виділив вісімдесят акрів землі, аби зробити, можливо, найвеличніший квітковий подарунок, який коли-небудь бачила його дружина. Він таємно посадив незліченну кількість соняшникового насіння, з якого згодом виросло 1,2 мільйон и золотистих рослин – улюблених квітів його дружини. Коли соняшники підняли свої жовті корони, Рене була шокована і приголомшена неймовірним проявом любові Лі.

Промовляючи до юдейського народу через пророка Ісаю, Бог розкрив таємницю. Хоча юдеї не могли бачити цього зараз, але після Божого обіцяного суду над ними за їхню невірність Йому (Іс. 3:1–4:1), настане новий, золотий день: “Того дня буде парость Господня красою та славою, плід же земний – величністю та пишнотою для врятованих із Ізраїля” (Іс. 4:2). Так, народ переживе спустошення і вигнання до Вавилона, однак потім з’явиться прекрасна “парость”, новий пагін із землі – останок Божого народу, відокремлений (“святий”, в. 3) та очищений (в. 4), яким Бог з любов’ю керуватиме і про який піклуватиметься (вв. 5-6).

Наші дні можуть здаватися темними, а виконання Божих обітниць прихованим. Але коли ми вірою тримаємося за Бога, одного дня всі Його “цінні та великі обітниці” здійсняться (2 Петр. 1:4). Попереду нас чекає прекрасний новий день!