Антрополог Ентоні Граеш вважає, що те, що ми чіпляємо на холодильник, відображає наші цінності. Під час досліджень серед сімей Лос-Анджелесу він та його колеги з’ясували, що в середньому на холодильники чіпляють з півсотні різних речей на магнітиках – в тому числі шкільні розклади, родинні фото, дитячі малюнки і самі магнітики. Граеш називає холодильники “накопичувачами родинних пам’яток”.

Господь може використовувати різні видимі речі – фотографії, пам’ятні подарунки або біблійні тексти, – щоб нагадувати нам про Свою вірність і закликати до послуху Його Слову. Коли Мойсей навчав народ незадовго до входу в Ханаанський край, то напучував їх триматись всіх тих заповідей, що дав їм Бог. “Пильно навчиш цього синів своїх, і будеш говорити про них, як сидітимеш удома, і як ходитимеш дорогою… І напишеш їх на бічних одвірках дому свого та на брамах своїх” (Повт. 6:7-9).

Належне місце Божому Слову в домівках, шанобливе ставлення до нього в родині – все це грало велику роль у тому, щоб наступні покоління ізраїльтян “не забули Господа, що вивів їх з дому рабства!” (Повт. 6:12). Сьогодні Господь спонукає нас згадати важливу істину: якщо ми виявляємо послух Його Слову, то можемо цілком покластися на Його вірну турботу протягом всього шляху, що перед нами.