Сталося, що на одному полі в сільській місцевості Г. К. Честертон сидів мовчки, а потім раптово підвівся й вибухнув сміхом. Цей сміх був настільки несподіваним та гучним, що на нього втупились всі корови, що були неподалік.

А за кілька хвилин до цього цей відомий християнський письменник і апологет був майже в розпачі. Того дня він гуляв пагорбами, роблячи замальовки кольоровими шматочками крейди. Аж раптом він з жахом виявив, що не має білої крейди – вона була дуже потрібна йому для завершення шедевра! Але дуже скоро Честертон почав сміятися. Він побачив, що ґрунт під ним – то пористий вапняк, яким можна малювати як білою крейдою. Відломивши шматок вапняку, він продовжив свою творчу працю.

Честертон колись зрозумів, що “сидить на величезному сховищі білої крейди”. Так і ми, віруючі, маємо невичерпні духовні ресурси, що доступні нам у будь-який час. “Усе, що потрібне для життя та побожности, подала нам Його Божа сила пізнанням Того, Хто покликав нас” (2 Петр. 1:3).

Можливо, інколи тобі здається, що бракує чогось дуже важливого й необхідного для зростання у благочесті – у вірі, мудрості, благодаті. Але знай: якщо ти пізнав Христа, то насправді маєш усе необхідне. І навіть більше. В Ньому ти маєш доступ до Отця – до Того, Хто дарує нам все рясно і з великим задоволенням.