Під час свого концерту виконавець авторських пісень Девід Уїлкокс відповідав на питання із залу про те, як він складає свої пісні. Автор вказав на три аспекти цього процесу: тиха кімната, чистий аркуш і питання: “Чи маю щось знати?” Ці слова вразили мене тим, що вони є чудовим способом шукати щодня Господа, Його керівництва, щоб знати Його волю на кожен день.

Протягом всього Свого публічного служіння Ісус знаходив час побути на самоті в молитві. Нагодувавши п’ять тисяч людей п’ятьма хлібинами й двома рибками, Він звелів учням перетнути човном Галілейське море, поки Він “відпускатиме народ” (Мт. 14:22). “Відпустивши ж народ, Він на гору пішов помолитися насамоті; і як вечір настав, був там Сам” (Мт. 14:23).

Якщо Сам Господь Ісус вважав за необхідне знаходити час, щоб побути наодинці зі Своїм Отцем, то наскільки більше ми, недосконалі люди, потребуємо щоденного часу усамітнення, щоб виливати свої серця перед Богом, розважати над Його Словом і готувати себе до слухняного слідування за Ним!

“Тиха кімната” – то будь-яке місце, де ви можете зосередитись на Господі без жодних відволікань.

“Чистий аркуш” – розум, що готовий сприймати Боже Слово.

“Чи маю щось знати?” – коли ми щиро кажемо Богу: “Промовляй до мене Духом Святим через Твоє записане Слово, щоб міг підкорятись Твоєму керівництву”.

Коли вночі Ісус спустився з тихих пагорбів, Він точно знав, яких дій від Нього чекає Його Отець. І пішов просто по морю (Мт. 14:24-27).