Йоп Зутемелк вважається одним із найбільш успішних велогонщиків Голландії. Але таку славу він здобув лише тому, що ніколи не здавався. Він 16 разів приймав участь у велогонках Тур де Франс – п’ять разів був другим, – аж поки у 1980 році не дійшов до фінішу першим. Ось така наполегливість!

Чимало людей досягли успіху, стійко здіймаючись сходами під назвою “ніколи не здавайся”. Однак, ще більше тих, хто втратили можливість дістатись п’єдесталу успіху, бо зарано опустили руки. Таке трапляється в кожній сфері життя – в сім’ї, на роботі, в служінні, у стосунках з друзями. Отже, наполегливість – це шлях до перемоги.

Апостол Павло виявляв стійкість, незважаючи на всі переслідування та страждання (2 Тим. 3:10-13). Але водночас апостол наставляв Тимофія вірою триматися Бога і знаходити сили й підбадьорення у Святому Письмі (2 Тим. 3:14-15). Це допомогло б молодому служителю з надією проходити крізь часи важких випробувань. Підсумовуючи своє життя, Павло сказав: “Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг” (2 Тим. 4:7).

Ми також можемо дозволити Святому Письму зміцнювати нас, щоб не зійти нам з тієї дистанції, що її для нас визначив Бог. Наш Господь не лише дає обітниці, але й виконує їх. І нагороджує тих, хто вірно завершують свій біг (2 Тим. 4:8).