Під час олімпійських ігор у 2016 році спортсмени в місті Ріо-де-Жанейро будуть з усіх куточків бачити статую Ісуса Христа. Скульптура здіймається над цим бразильським містом, бо встановлена на вершині майже кілометрової гори Корковадо. Вона має назву Крісто Редентор – тобто Христос Викупитель. Ця велична фігура з розпростертими руками видна вдень і вночі, де б ви не знаходились у цьому великому, розтягненому місті.

Та яку б втіху не приносило споглядання цієї скульптури, зробленої з цементу й стеатиту (достатньо лише підвести вгору очі), набагато більшу втіху нам дарує інша реальність: Живий Ісус бачить нас, де б ми не були. Давид пояснює цю істину в тридцять третьому Псалмі, кажучи: “Очі Господні на праведних, уші ж Його на їхній зойк” (Пс. 34:15). Псалміст із власного досвіду знав, що коли праведні кличуть до Господа про допомогу, “то їх чує Господь, і з усіх утисків їхніх визволює їх. Господь зламаносердим близький, і впокорених духом спасає” (Пс. 34:17-18).

Але хто такі праведні? Це ті, хто покладають свою надію на Ісуса Христа, Хто Сам є праведність (1 Кор. 1:30). Наш Бог пильнує наше життя. Він чує зойк кожного, хто Йому довіряє. Він завжди поруч, щоб допомогти нам в часи найбільшої потреби.

Очі Ісуса на тобі.