Коли конвой чекав на вирушення, молодий морський піхотинець раптово з’явився біля автомобіля командира і почав настирливо стукати по боковому склу. Сержант роздратовано опустив скло: “В чому справа?”

“Маєте зробите це”, – сказав морський піхотинець. “Що саме?” – запитав сержант. “Ви самі знаєте. Те, що Ви зазвичай робите”, – відповів солдат.

Тут нарешті до сержанта дійшло. Він завжди молився за безпеку конвою, але цього разу забув. Отже він слухняно виліз із свого Хаммера і помолився Богу. Морський піхотинець розумів цінність молитви свого командира.

Біблія розповідає нам про царя Авійю, чиє серце “не було все з Господом, Богом своїм” (1 Цар. 15:3). Але коли Юда готувався до війни з Ізраїлем, чия армія була вдвічі більшою, то Авійя розумів важливу річ: вірні Богу люди в його царстві продовжують поклонятися Богу, в той час як десять племен ізраїльських вигнали всіх священників Господніх і почали служити поганським богам (2 Хр. 13:8-12). Отже, Авійя без жодного сумніву звернувся до єдиного істинного Бога.

Звісно, правління Авійї було неоднозначним, він накоїв чимало шкоди, але цар розумів, до Кого звертатись у часи кризи. Його вояки розбили ворога, “бо опиралися на Господа, Бога їхніх батьків” (2 Хр. 13:18). Наш Бог ласкаво приймає кожного, хто приходить до Нього і покладається на Нього.