Нещодавно мій зять пояснював моїй онучці Меггі, що ми можемо розмовляти з Богом і мати з Ним спілкування. Коли Евінг сказав Меггі, що інколи Бог промовляє до нас через Біблію, маленька категорично заявила: “Так, але Він ніколи нічого мені не говорив. Я ніколи не чула голос Бога”.

Більшість з нас погодились би з Меггі, що ми не чуємо Бога, якщо мати на увазі чутний голос з неба – наприклад: “Продай свій будинок, поїдь у далеку країну і піклуйся про сиріт”. Але коли ми говоримо, що Бог може “промовляти” до нас, то йдеться, зазвичай, про дещо інше.

Ми “чуємо” Бога через читання Писання. Біблія являє нам Ісуса і стверджує, що Бог промовляв до нас через Сина, Хто є “сяєвом слави та образом істоти Його”(Євр. 1:1-2). Святе Письмо вказує нам, як знайти спасіння в Ісусі Христі й жити так, щоб Йому догоджати (2 Тим. 3:14-17). Крім Писання ми також маємо Святого Духа. В першому Посланні апостола Павла до коринтян написано, що ми прийняли Духа, “щоб знати про речі, від Бога даровані нам” (1 Кор. 2:12).

Ви вже давненько не чули Бога? Зверніться до Нього в молитві і прислухайтесь до голосу Духа, Хто відкриває Ісуса через Боже Слово. Налаштуйте своє серце, щоб зрозуміти ті чудові речі, що Бог хоче вам явити.