Гора Тяньмень, що знаходиться у китайській провінції Хунань, вважається однією з найбільш прекрасних гір світу. Щоб побачити прямовисні скелі і всю їхню красу, треба скористатись фунікулером, що має довжину майже сім з половиною кілометрів. Просто неймовірно, як вагончик, не маючи ніякого двигуна, долає таку величезну відстань і здіймається на такі круті гори. Але фунікулер надійно піднімає вас над цими гірськими красотами, тому що міцно причеплений до тросу, що його рухають потужні двигуни.

Ми крокуємо шляхом віри, тому нас непокоїть питання: що треба робити, щоб щасливо дійти до кінця, прямуючи “до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі” (Фил. 3:14). Як вагончик міцно причеплений до тросу фунікулера, так і ми маємо міцно триматися Христа. Саме це апостол Павло мав на увазі, коли казав: “У Господі стійте, улюблені!” (Фил. 4:1). Ми не маємо ні двигуна, ні “власних ресурсів”. Ми цілковито залежимо від Христа, щоб рухатись вперед. Господь проводить нас щасливо через найбільші життєві труднощі на шляху до небесної домівки.

Незадовго до кінця свого життя апостол Павло написав: “Я змагався добрим змагом, свій біг закінчив, віру зберіг” (2 Тим. 4:7). Ви теж можете щасливо досягнути фінішу життєвого марафону. Просто міцно тримайтеся Христа.