Мій син полюбляє читати. Якщо він читає більшу кількість книг, ніж ту, що вимагає шкільна програма, то отримує невеличкий преміальний сертифікат. Це дещо мотивує його не кидати цю корисну звичку.

Коли апостол Павло писав листа до солунян, то мотивував їх не премією, а словами підбадьорення: “Браття, просимо вас та благаємо в Господі Ісусі, щоб, як прийняли ви від нас, як належить поводитись вам та догоджувати Богові, як ви й поводитеся, щоб у тому ще більше зростали!” (1 Сол. 4:1). Ці християни справді догоджали Богу своїм життям. Але Павло спонукав їх ще більше “в цьому зростати” – з ще більшою посвятою жити для Христа.

Можливо, сьогодні ти і я докладаємо максимальних зусиль, щоб пізнавати Бога, любити Його й догоджати Йому. Давайте тоді дозволимо словам Павла стати сильним мотиваційним чинником для продовження свого шляху віри.

Але давайте зробимо ще один додатковий крок. Кого ми можемо сьогодні підбадьорити словами Павла? Чи ви можете згадати когось, хто справді прагне слідувати за Господом і догоджати Йому? Напишіть цій людині записку або подзвоніть. Скажіть їй слова підбадьорення, щоб вона слідувала за Христом і не збочила зі шляху віри. Можливо, ваші слова стануть саме тими, яких ця людина потребує у своєму служінні Ісусу й слідуванні за Ним.