Коли мій син отримав у подарунок маленького робота, то бавився тим, що програмував його на виконання різних простих дій. Він “змушував” робота ходити вперед, зупинятись, йти назад. Іграшка навіть могла вимовляти запрограмовані фрази. Робот робив точно все те, що мій син наказував йому робити. Він не мав вибору.

Коли Бог творив людей, то не зробив їх роботами. Він створив нас за Своїм образом, що означає спроможність мислити, аналізувати й приймати рішення. Маємо здатність робити вибір між добрим та злим. І навіть якщо ми вже звикли жити в непослусі Богу, все одно маємо можливість змінити напрямок свого життя.

Коли ізраїльтяни потрапили у важке становище через непослух Богу, Господь промовив до них через пророка Єзекіїля: “Покайтеся, і відверніться від усіх ваших гріхів… створіть собі нове серце та нового духа!” (Єз. 18:30-31).

Такі зміни можуть розпочатись внаслідок єдиного рішення і завдяки силі Святого Духа (Рим. 8:13). Практично це може означати наше рішуче “ні” в момент спокуси: Більше ніяких пліток! “Ні” жадності! “Ні” заздрості! “Ні” ___________________ ( впишіть “свій” гріх ). Якщо ви пізнали Ісуса, то вже не є рабами гріха. Маєте право вибору. Якщо справді бажаєте, то вже сьогодні з Божою допомогою у вашому житті може розпочатись ваша “особиста революція”.