Ролі – це величезний пес із міцними м’язами, товстим хутровим покровом і вагою 45 кг! Та не зважаючи на свій загрозливий вид, Ролі чудово контактує з людьми. Власник водить його в лікарні та будинки престарілих, щоб люди посміхались.

Якось одна чотирьохрічна дівчинка побачила собаку і їй дуже закортіло попестити його, але вона боялась наблизитись до тварини. Врешті решт цікавість пересилила почуття обережності, і дівчинка кілька хвилин гладила собаку. Виявилось, що цей пес – ніжне й добре створіння.

Поєднання сили й ніжності нагадало мені особистість Ісуса. Він був доступний для всіх – навіть для маленьких дітей (Мт. 19:13-15). Він виявив ласкавість до перелюбної жінки, що опинилась у відчайдушній ситуації (Ів. 8:1-11). Саме співчуття спонукало Господа навчати натовпи (Мр. 6:34). В той же самий час Ісус демонстрував неймовірну силу: Він виганяв демонів, втишував бурі на морі й воскрешав мертвих (Мр. 1:21-34; 4:35-41; Ів. 11).

Якщо ми зосереджені лише на Його силі, то схильні будемо поклонятись Йому “на дистанції”. Якщо ж занадто будемо підкреслювати Його доброту, то ризикуємо опуститися до панібратства. Істина ж полягає у тому, що Ісус є водночас достатньо великий, щоб вимагати від нас послуху, і достатньо смиренний, щоб називати нас Своїми друзями.