Коли Ніколас Тейлор намагався в місті Перт (Австралія) сісти у приміський поїзд, його нога застрягла між платформою та вагоном. Хлопці зі служби безпеки намагалися звільнити його ногу, але марно. Тоді вони скоординували зусилля майже 50 пасажирів. Всі вишикувались уздовж вагону і на рахунок “три” з усіх сил натиснули на вагон. Така взаємодія дала свої результати – натовп зумів відхилити вагон достатньо, щоб визволити з пастки ногу Тейлора.

У багатьох своїх Посланнях апостол Павло підкреслює силу спільної праці християн. Він спонукав римських віруючих приймати один одного так, як їх Христос прийняв: “Бог… нехай дасть вам бути однодумними між собою за Христом Ісусом, щоб ви однодушно, одними устами славили Бога й Отця Господа нашого Ісуса Христа (Рим. 15:5-6).

Єдність з іншими віруючими дає нам можливість особливим чином являти Божу велич і допомагає проходити крізь випробування. Павло розумів, що віруючим міста Филипи доведеться сплатити чималу ціну за свою віру, тому й закликав їх бути “в однім дусі, борючись однодушно за віру євангельську, і ні в чому не боячися противників” (Фил. 1:27-28). Сатана прагне зруйнувати нашу єдність. Але всі його намагання зрештою будуть марними. За Божої допомоги ми зможемо зберегти “єдність духа в союзі миру” (Еф. 4:3).