Зберігся переказ про те, що у 75 році до Різдва Христова корсари викрали з метою викупу одного молодого римського аристократа. То був Юлій Цезар. Коли ж пірати затребували викуп у 20 талантів срібла (приблизно 600 000 доларів сьогодні), то Цезар розсміявся і сказав, що вони, очевидно, не знають, хто він такий. Цезар наполіг на тому, щоб викуп складав аж 50 талантів. Чому? Тому що вважав себе більш вартим, ніж 20 талантів.

Ми бачимо разючий контраст між гордовитою самооцінкою Цезаря і тим, як Бог цінує кожного з нас. Наша цінність вимірюється не грошима, а тим, що Небесний Отець зробив заради нас.

Яку ціну Він сплатив, щоб викупити й спасти нас? Наш “викуп” коштував Йому Сина; Ісус вмер на хресті, щоб сплатити наш борг й визволити нас від наших гріхів. “І знайте, що не тлінним сріблом або золотом відкуплені ви були від марного вашого життя, що передане вам від батьків, але дорогоцінною кров’ю Христа, як непорочного й чистого Ягняти, що призначений був іще перед закладинами світу, але був з’явлений вам за останнього часу” (1 Петр. 1:18-20).

Бог так сильно полюбив нас, що віддав Свого Сина на хресну смерть, щоб Він помер за наші провини і воскрес для нашого виправдання. Стільки коштувало наше спасіння, наш “викуп”. Настільки цінні ми в очах Бога.