У серпні 2010 року увага всього світу була прикута до шахти неподалік міста Коп’япо, Чилі. Тридцять три шахтарі опинились у пастці на глибині 700 метрів. Вони не знали, чи прийде до них допомога. Після 17 діб чекання вони почули звук буріння. Рятівники зробили спочатку вузеньку дірку (а потім ще три), щоб постачати шахтарям воду, їжу, медикаменти. На 69-ий день з пастки звільнили останнього шахтаря.

Ніхто з нас не спроможний вижити в цьому світі, покладаючись лише на власні ресурси. Бог, Творець Всесвіту, – єдиний, Хто може забезпечити нас усім, чого потребуємо. Наші молитви – наче ті канали, що поєднували шахтарів з джерелом постачання. Молитви з’єднують нас із Тим, Хто має все необхідне для нашого життя й благочестя.

Ісус спонукає нас просити в молитві: “Хліба нашого насущного дай нам сьогодні” (Мт. 6:11). За Його днів хліб був головним продуктом харчування. Та Ісус навчає нас молитися не лише про задоволення фізичних потреб, але й про решту речей, що ми їх потребуємо: втіху, зцілення, підбадьорення та мудрість.

Через молитву ми маємо доступ до Бога у будь-який момент, а Він знає, в чому маємо потребу, ще навіть до того, як ми озвучимо своє прохання (Мт. 6:8). Чого ви найбільше потребуєте сьогодні? “Господь близький всім, хто взиває до Нього” (Пс. 144:18).