Я люблю милуватись безхмарним голубим небом. Небо – то один із шедеврів нашого великого Творця, що даний нам для радості. Пілоти користуються різними висловами, що описують найкращий для польоту стан неба. Але мені найбільше подобається наступний: “Таке чисте небо, що можна побачити «завтра»!”

Побачити своє “завтра” – це те, що насправді поза можливостями нашого зору. Інколи нам важко побачити сенс того, що життя посилає нам навіть сьогодні. “Не відаєте, що трапиться взавтра, яке ваше життя? Бо це пара, що на хвильку з’являється, а потім зникає!” (Як. 4:14).

Але наша нездатність бачити своє “завтра” не є приводом для відчаю. Навіть навпаки: маємо добру нагоду довіряти Богу, Хто має довершений зір і бачить наше майбутнє. Він знає все те, чого ми потребуємо для здолання випробувань, що на нас чекають попереду. Апостол Павло добре це розумів. Тому й підбадьорює нас наступними обнадійливими словами: “Бо ходимо вірою, а не видінням” (2 Кор. 5:7).

Якщо ввіряємо Богу як теперішній день, що бачимо його, так і день прийдешній, якого не бачимо, то можемо не хвилюватись стосовно того, що життя готує нам попереду. Ми крокуємо в житті з Тим, Хто знає все, що нас спіткає, і має достатньо сили й мудрості впоратись з усім тим, що може статися на нашому шляху.