Місяць: Січень 2017

Симон Петро: Скеля, зрушена Божою рукою

Здобудьте перемогу над поразкою!

Коли земля під вашими ногами здригається, ви починаєте зовсім по-іншому дивитись на життя.

В цій брошурі автор Білл Краудур досліджує декілька подій в житті Симона Петра, що суттєво змінили його життєвий погляд. Відкрийте для себе ті великі істини, як Бог може використовувати життєві землетруси, що зачіпають самі глибини вашого єства, щоб зміцнити вас і дати перемогу над невдачами.…

Два дерева

Один із найдавніших християнських віршів в англійській літературі називається “Сон хреста”. Цей термін походить від староанглійського слова “rod”, що означає палицю, жердину, і також вказує на той хрест, де був розіп’ятий Ісус Христос. В цьому вірші історія розп’яття розповідається з точки зору хреста. Коли це дерево довідалось, що його збираються використати для вбивства Сина Божого, воно спочатку відмовилось бути використаним таким чином. Але Христос заручився підтримкою цього дерева, щоб принести спасіння всім, хто увірує.

Вивчення мистецтва використання розбіжностей

Чи можна християнам сперечатися?  Можливо, завжди потрібно зберігати мир за будь-яку ціну?

Конфлікти у церкві – річ неминуча и не обов’язково погана. На щастя, Біблія не залишає нас губитися в здогадках, що робити, коли виникають розбіжності. Бог дав нам чітку інформацію, чому трапляються конфлікти і як з ними впоратися, коли вони виникають.

Брошура “Вчимося мистецтву використання розбіжностей: як успішно пройти…

Відбудова

Коли Едвард Клі повернувся до Берліна – де він не був багато років, – то не побачив того, що він пам’ятав і любив. Місто дуже змінилося. І він теж. В журналі “Півкулі” Клі писав: “Повернення до міста, що колись дуже любив, – це в якійсь мірі ризик… Можна розчаруватися”. Коли ми опиняємося у місці нашого минулого, нас може сповняти відчуття смутку і втрати. Адже ми вже не ті, що були колись. І вже не те місце, що мало велике значення у нашому житті.

Заклик мудрості

Прославляйте Бога мудрими рішеннями

“Мудрість, як вона зображена в книзі Приповістей, вчить нас мудрим рішенням серед сповненого подіями життя”, – пише авторка Еліс Метью. Досліджуючи кожний вірш уривку Пр. 31:10-31, вона знаходить там цілу низку характеристик мудрості.

Еліс Метьюс спонукає нас реагувати на Божий голос і допомагає побачити цінність правильних пріоритетів і правильних рішень, що прославляють Бога в нашому щоденному житті.

 …

Передвічний Спаситель

Джералін Теллі вважається найстарішою довгожителькою. Кола вона померла у червні 2015 року, їй було аж 116 років. У тому ж 2015 році місто Єрусалим святкувало 3 000-річний ювілей. 116 років – то великий вік для людини; і 3 000 років – для міста. Але існують дерева, що навіть ще старіші. У Білих Горах Каліфорнії росте сосна, вік якої налічує понад 4 800 років – тобто вона була ще до часів Авраама.

Відроджений з попелу

Що б не трапилося, довіряймо Богу!

Коли нас спіткають різні проблеми та труднощі, дуже легко піддатися сумнівам. Ми часто запитуємо себе: де Бог і чому Він дає нам зазнавати стільки лиха й нещасть?

В цій брошурі Білл Краудер досліджує, як Йов намагався вирішити проблему страждань, і спонукає нас довіряти Богу. Краудер нагадує нам, що “темні періоди в житті можуть стати Божим інструментом,…

Завжди любить і цінує

Ми служимо Богу, Який більше любить нас, ніж нашу працю.

Сила хреста

Пізнайте, що таке змінене серце

“Навіть серця, які очерствіли в запеклих боях та важких умовах військової служби, не є недосяжними для сили хреста”, – пише автор Бiл Краудер.

Ця глибока та прониклива брошура описує розп’яття Христа з точки зору сотника і спонукає глибше зрозуміти значущість хреста, його силу змінювати життя.

Непомічені герої

Біблійні історії часто змушують нас зупинятись і замислюватись. Наприклад, коли під час подорожі до Обітованої Землі на ізраїльтян напав Амалик, то звідки Мойсей знав, що потрібно зійти на верхівку гори й тримати, піднявши, Божу палицю? (Вих. 17:8-15). Про це невідомо. Написано лише, що коли Мойсей піднімав палицю, то перемагав Ізраїль. Коли ж опускав палицю – перемагав Амалик. Але Мойсей не мав сили постійно тримати палицю піднятою, тому його руки підтримували його брат Аарон та один чоловік на ім’я Хур – завдяки чому Ізраїль зрештою переміг.

Надія для світу

Зроби мудрий вибір!

Що б не спіткало тебе в житті, твої рішення в будь-якому випадку впливатимуть на твій подальший життєвий шлях. Де знайти вірну путь, щоб не помилитися у власному виборі?

У своїй брошурі “Надія для світу” Аліса Метьюс досліджує ті рішення, які колись прийняли Єва та Марія (мати Христа), – рішення, що вплинули на долю майбутніх поколінь протягом тисячоліть.

Відкрий для…

Сила людської природи

Британський письменник Ілвін Во своїми висловлюваннями виявляв чималі недоліки свого характеру. Зрештою цей романіст навернувся у християнство, але проблема залишалась. Якось одна жінка запитала його: “Містер Во, як ви можете так поводитись і називатись християнином?” “Мадам, – відповів письменник, – я справді буваю таким, як ви кажете. Але повірте, якщо б не моя релігія, мене навряд чи можна було б назвати людською істотою”.

Боже прощення

Без упевненості в прощенні людина дужа обтяжена почуттям вини та жалю.

В брошурі “Боже прощення” автор Мартін де Гаан пропонує мудрі й глибокі поради з Божого Слова, що допоможуть вам дослідити й зрозуміти головні елементи Божого прощення. Відкрийте для себе, як Бог забирає тягар вини й ганьби. Нехай ваше серце наповнять Божа любов, ласкавість, ніжність та милість. Знайдіть в Ньому свободу та…

Громи й блискавки

Багато років тому сталося, що ми з другом рибалили на ставку, як раптово почався дощ. Ми спочатку сховались в осиковому гаю неподалік, але дощ не вщухав. Тоді ми вирішили закінчити риболовлю і побігли до своєї вантажівки. Та не встиг я відкрити двері, як кульова блискавка вдарила по деревах в гаю. Вона зірвала майже все листя і навіть кору. Залишились лише гілки, що диміли й ледь тліли. А потім настала тиша. Ми з другом були приголомшені. Нас охопив благоговійний страх.

Як упоратися з неспокоєм?

Пізнайте Божий мир!

Дослідження вчених доводять, що неспокій – основна причина психічних розладів та захворювань. І послідовники Христа не мають проти нього імунітету.

У своїй брошурі Давид Егнер пропонує розглянути біблійні істини про подолання проблеми неспокою. Відкрийте для себе, як можна позбавитися тривоги й відчути Божий мир через повну довіру Господу.