Проект “Вірусні тексти” Північно-східного Університету, що у Бостоні, досліджує, як друковані тексти на початку 19 століття розповсюджувались через газети – соціальну мережу того часу. Якщо статтю друкували не менше 50 разів, вона вважається “вірусною” для тієї індустріальної епохи. У своїй статті в журналі “Смітсоніан” Брітт Петерсон вказував, що одну новину про страту послідовників Христа за віру було надруковано в 110 різних газетах того часу.

Коли апостол Павло писав листа до християн міста Солунь, він хвалив їх за сміливе й водночас радісне свідоцтво про Ісуса. “Бо пронеслося Слово Господнє від вас не тільки в Македонії та в Ахаї, а й до кожного міста прийшла ваша віра в Бога, так що вам непотрібно казати чогось” (1 Сол. 1:8). Отже, євангельська звістка стала “вірусною” завдяки цим людям, чиє життя було змінене Ісусом Христом. Незважаючи на всі переслідування, вони не мовчали – просто не могли не свідчити.

Ми несемо іншим звістку про прощення й вічне життя в Христі, коли люди бачать наші добрі серця, наші простягнуті руки допомоги й наші щирі слова – слова тих, хто пізнали Господа. Євангеліє змінює нас і життя тих, з ким ми зустрічаємося.

Нехай сьогодні ця добра звістка лунає від щирого серця, щоб кожен міг її почути!