Під час похоронної церемонії на честь Чарльза Шульца (1922–2000) – творця популярних коміксів “Пінатс” – Кеті Гайсвайт, його колега, свідчила про людяність покійного, його здатність співчувати. “Він дав усьому світу героїв, яким відомі всі наші почуття, – сказала вона. – А потім він подарував нам самого себе. Він завжди підбадьорював нас. Щиро співчував. Він викликав у нас стійке відчуття, що він – такий самий, як ми”.

Коли нам здається, що ніхто нас не розуміє і не може нам допомогти, Біблія нагадує, що Ісус – Той, Хто віддав Себе заради нас – знає нас цілковито, і Йому відоме все, що спіткає нас на життєвому шляху.

Текст з Послання до євреїв 2:9-18 містить чудову істину, що Ісус, коли був на землі, стовідсотково розділив нашу людську природу (Євр. 2:14). Він “смерть скуштував за всіх” (Євр. 2:9) і зруйнував силу сатани (Євр. 2:14) і “визволив тих усіх, хто все життя страхом смерти тримався в неволі” (Євр. 2:15). Ісус мав таку ж людську природу, як усі ми – був “у всьому подібний братам, щоб стати милостивим та вірним Первосвящеником у Божих справах” (Євр. 2:17). Дякую Тобі, Господи, за те, що Ти розділив з нами людську природу, щоб ми могли отримувати Твою поміч сьогодні й жити вічно у Твоїй присутності.