Міжнародний сигнал біди “мейдей” завжди повторюється тричі підряд, щоб не було сумнівів, що виникла загрозлива для життя ситуація. Це слово у 1923 році придумав Фредерік Стенлі Мокфорд, головний радіо-службовець Лондонського аеропорту Кройдон, який тепер закритий, а раніше приймав багато літаків з паризького аеропорту Лє-Бурже. Як свідчать працівники Національного музею, Мокфорд запозичив цей термін із французького слова “майдез”, що означає “допоможи мені”.

Протягом всього свого життя цар Давид опинявся в загрозливих ситуаціях, з яких, здавалося, не було виходу. Але у Псалмі 85 говориться, що навіть у найчорнішу годину Давид складав свою надію на Господа. “Почуй же, о Господи, молитву мою, і вислухай голос благання мого, в день недолі своєї я кличу до Тебе, бо Ти обізвешся до мене!” (Пс. 85:6-7).

Крізь завісу близької небезпеки Давид бачив руку Бога і благав, щоб Він вказував йому шлях. “Дорогу Свою покажи мені, Господи, і я буду ходити у правді Твоїй, приєднай моє серце боятися Ймення Твого!” (Пс. 85:11).

Навіть найважчі ситуації, в котрих ми опиняємося, можуть стати кроком до поглиблення наших відносин з Господом. Все починається з нашої молитви про допомогу, коли ми у біді, а потім ми вчимося щодня крокувати Божими шляхами.