Моя подруга, що останнім часом зазнала багатьох труднощів, написала: “Коли згадую минулі чотири семестри студентського життя, то думаю: як багато чого змінилось. І це лякає. Нічого нема вічного”.

І дійсно, чимало речей можуть статись протягом двох років – зміна кар’єри, нові друзі, хвороба, смерть. Добре це чи погано, але зміни, що можуть перевернути все наше життя, інколи чекають нас буквально за рогом! Тому велика втіха знати, що наш люблячий Небесний Отець ніколи не змінюється.

Псалміст каже: “Ти ж Той Самий, а роки Твої не закінчаться!” (Пс. 101:28). Ці слова означають, що Бог вічно є мудрий, справедливий, люблячий. Біблійний вчитель Артур Пінк чудово сказав: “Про які б Божі атрибути не йшла мова, вони існували ще до того, як до буття був викликаний Всесвіт, залишились незмінними дотепер і будуть існувати незмінними вічно”.

Апостол Яків пише: “Усяке добре давання та дар досконалий походить згори від Отця світил, що в Нього нема переміни чи тіні відміни” (Як. 1:17). В нашому мінливому світі ми можемо бути абсолютно впевнені в тому, що наш благий Бог завжди діє відповідно до Свого характеру. Він є джерелом всього доброго.

Здається, що не існує нічого вічного, але це не стосується Бога, Хто навіки залишається люблячим Отцем для Своїх дітей.