Під час судового процесу очевидці стають свідками, а не просто сторонніми споглядачами. Вони вже є активними учасниками, від яких залежить рішення суду. Цей принцип стосується і нашого свідчення про Христа. Маємо бути активними учасниками у справі найбільшого значення – свідчення про смерть і воскресіння Ісуса.

Коли Іван Хреститель прийшов, щоб розповісти людям про Ісуса – Світло світу, – то робив це на підставі власного пізнання Христа. Іван – один із учнів Ісуса, що писав про свідоцтво Хрестителя – теж свідчив, виходячи із власного досвіду пізнання Господа: “І ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця” (Ів. 1:14). Апостол Павло розвиває цю тему, коли пише листа Тимофію: “А що чув ти від мене при багатьох свідках, те передай вірним людям, що будуть спроможні й інших навчити” (2 Тим. 2:2).

Всі християни в якомусь сенсі покликані до судової зали всього світу. Біблія вказує, що ми не просто споглядачі, але активні учасники процесу. Ми свідчимо про смерть та воскресіння Ісуса. Іван Хреститель був “голосом того, хто кличе в пустелі”. Наші ж голоси можуть бути почуті на робочих місцях, на вулицях, в церкві, серед наших рідних і друзів. Ми можемо бути активними свідками, що свідчать іншим про реальність Ісуса у своєму житті.