Один професор університету побачив на бампері автомобіля наліпку, що мала антихристиянський зміст. Професор сам колись був атеїстом, тож подумав, що власник цієї машини просто хоче викликати у віруючих гнів. “Гнів віруючих допомагає атеїсту виправдовувати свій атеїзм”, – пояснював він. І потім попередив: “Занадто часто атеїсти досягають цієї мети – змушують християн реагувати з роздратуванням”.

Згадуючи свій шлях віри, професор розповів про свого друга-християнина, який дуже непокоївся про його душу “без будь-якого прояву гніву”. Професор додав, що ніколи не забуде ту щиру повагу й благодать, яку він відчував того дня.

Віруючі люди часто ображаються, коли хтось нехтує Ісусом. Але як до цього ставиться Сам Господь ? Коли в одному селищі Ісусу відмовили в гостинності, Яків з Іваном забажали негайного покарання тих людей: “Господи, хочеш, то ми скажемо, щоб огонь зійшов із неба та винищив їх, як і Ілля був зробив” (Лк. 9:54). У відповідь на це Ісус “обернувся до них, їм докорив” (Лк. 9:55). “Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся” (Ів. 3:17).

Можливо, вас це здивує, але Бог не потребує, щоб ми Його захищали. Натомість Він бажає, щоб ми являли Його людям! А це потребує часу, праці, стриманості й любові.