Кажуть, що є схожі між собою люди, мов дві краплини води. Двійники. Йдеться про людей, що дуже схожі, але цілком чужі один одному.

Одного разу я “став зіркою” у сфері музичного мистецтва. Це було на концерті Джеймса Тейлора. Під час перерви чимало фанів цього співака й гітариста озирались на мене. Але, на жаль, я не співаю й не граю на гітарі як Джеймс Тейлор. Ми просто дуже схожі.

А на кого схожі ви? Розважаючи про це, зверніть увагу на текст із 2 Коринтян 3:18, де апостол Павло каже: “Ми ж відкритим обличчям, як у дзеркало, дивимося всі на славу Господню, і зміняємося в той же образ від слави на славу, як від Духа Господнього”. Звісно, йдеться не про те, що маємо відростити бороду й носити сандалі, як колись Ісус. Апостол вказує, що Дух Святий допомагає нам являти у своїй поведінці риси Христового характеру. Наприклад, маємо наслідувати приклад Ісуса Христа, відображати Його образ, коли потрібно показати смирення у своєму відношенні, любов у своєму характері й співчуття, коли розділяємо з кимось його проблеми.

Якщо дивимось на Божу славу, якщо не зводимо очей з Ісуса, то все більше уподібнюємося до Нього. Як чудово, коли люди, дивлячись на нас, кажуть: “Я побачив у тобі Ісуса!”