Великий хрест, що підсвічується, стоїть на скелястому плато, яке здіймається над моїм містечком. На ділянках, що межують з моєю землею, було побудовано кілька домівок, але нещодавно власники змушені були залишити їх через побоювання за свою безпеку. Будиночки разом із фундаментом щоденно зсуваються на п’ять сантиметрів. Є великий ризик, що тріснуть головні водопровідні труби, а це лише прискорить процес зміщення.

Ісус порівняв людей, які чують Його слова й виявляють послух, з тими, хто, будуючи свій дім, викопали глибоку траншею і основу на камені поклали (Лк. 6:47-48). Такі будівлі витримають всі шторми. Зовсім не так буде з тими, хто чують слова Христа, але не зважають на них. Вони побудували свій дім на землі без основи, тому він не встоїть під час зливи.

У багатьох випадках я намагаюся виправдати себе тим, що моє рішення доволі близьке до бажаного в очах Господа. Але будинки на підніжжі, що поволі зсувається, ілюструють для мене важливу істину: недостатньо “бути близько до послуху”, коли йдеться про слідування за Ісусом Христом. Якщо бажаємо бути схожими на тих, хто побудували свої домівки на надійному фундаменті, що витримує всі життєві шторми, – маємо приймати слова Господа цілковито й без сумнівів.