Моя подруга розповіла мені, що протягом багатьох років шукала миру і спокою. Вона та її чоловік відкрили успішний бізнес, тож могли придбати великий будинок, купувати розкішний одяг і дорогі коштовності. Але ці матеріальні надбання – як і дружба з впливовими людьми – не давали їй бажаного миру в серці. Потім одного дня, коли вона почувалась дуже сумно – аж до відчаю, – її подруга поділилась із нею доброю новиною про Ісуса Христа. Так вона познайомилась з Князем миру, і її розуміння миру і вдоволення назавжди змінилось.

Про такий мир Ісус казав Своїм учням після останньої вечері (Ів. 14), коли готував їх морально до близьких подій: Його смерті, воскресіння й приходу Святого Духа. Пояснюючи учням сутність Свого миру – не такого, що цей світ дає, – Ісус намагався навчити їх мати відчуття глибокого внутрішнього вдоволення навіть серед серйозних труднощів.

Пізніше, коли воскреслий Ісус появився перед наляканими учнями, Він привітав їх словами: “Мир вам!” (Ів. 20:19). Тепер вони, як і ми сьогодні, могли отримати чітке розуміння, що значить знаходити спокій у тій справі, що Господь вчинив для нас. Якщо навчимося це робити, то пізнаємо глибоку впевненість і довіру, що сильніші за будь-які мінливі почуття.