На робочому місці слова підбадьорення мають неабияке значення. Те, як співробітники спілкуються один з одним, впливає на рівень задоволення клієнтів, прибутки компанії і робочу атмосферу. Дослідження показують, що в найбільш успішних робочих колективах люди кажуть в шість разів більше схвальних слів, ніж слів осуду чи сарказму. І навпаки, в найменш успішних колективах на кожне позитивне слово приходиться три негативних коментарі.

Апостол Павло на власному досвіді пізнав важливість слів у побудуванні стосунків і досягненні результатів у служінні. До зустрічі з Христом на шляху в Дамаск він словами й ділами тероризував послідовників Ісуса. Але на той час, як апостол писав Послання до солунян, він, завдяки великій Божій роботі в його серці, став людиною великого підбадьорення і спонукав читачів втішати один одного. Апостол Павло демонстрував, як потрібно підтримувати інших, відображаючи Дух Христа.

При цьому апостол нагадував своїм читачам, Хто є Джерелом всякої втіхи. Довіра Тому, Хто так полюбив, що вмер за нас, – це чудова причина втішати інших, пробачати, надихати і з любов’ю виправляти (1 Сол. 5:10-11).

Апостол Павло показує нам, що взаємне підбадьорення – це один із способів духовної допомоги і відображення терпіння й благості Бога.