Подруга прислала мені власноруч зроблені гончарні вироби. Але коли я відкрила коробку, то побачила, що ці дорогоцінні предмети дуже постраждали під час подорожі, а одна з чаш розбилась на кілька великих шматків. Мій чоловік склав докупи шматки чаші і склеїв їх. Після цього я поставила на полицю цей гончарний предмет, прекрасний у своїй зламаності. Моє життя чимось нагадує цю склеєну чашу. Теж маю шрами, які свідчать, що я встояла й стала міцнішою після важких часів, через які Бог провів мене. Склеєна чаша нагадує мені, що коли я розповідаю людям, як Господь працює в моєму житті, це може допомогти їм в дні їхніх страждань і смутку.

Апостол Павло славить Бога за те, що Він є “Отець милосердя й Бог потіхи всілякої” (2 Кор. 1:3). Господь використовує випробування у нашому житті для більшого уподібнення Собі. Його втіха серед скорботи навчає нас підбадьорювати інших – засвідчувати, як Бог допомагав нам за важких обставин (2 Кор. 1:4).

Якщо розважаємо про Христові страждання, це може надихати нас бути стійкими серед болю з вірою, що Бог використовує наш досвід для зміцнення нас самих та інших, щоб “намножувалась” наша витривалість і терпіння (2 Кор. 1:5-7). Нас, як і апостола Павла, може втішати розуміння тієї істини, що наші випробування призводять до Божої слави.