У червні 2004 року в галереї мистецтв, що у Ванкувері, канадська лижниця Беккі Скотт отримала золоту Олімпійську медаль. Цікавий випадок, тому що зимові ігри були ще у 2002 році, і не в Канаді, а в американському штаті Юта. Беккі тоді отримала бронзову медаль. А через кілька місяців дві призерки, які зайняли перше й друге місце, були дискваліфіковані за вживання допінгу.

Беккі Скотт отримала золоту медаль, але назавжди був утрачений момент, коли вона могла стояти на подіумі, радіючи нагороді під звуки національного гімну.

Але є приклади набагато прикріші, ніж запізніле отримання медалі. Історія Каїна та Авеля є прикладом жахливого злочину (Бут. 4:8). І на перший погляд здається, що Каїн вийшов сухим із води, після того, як убив свого брата. Зрештою, він прожив тривале життя. Побудував місто (Бут. 4:17).

Але Сам Бог звинуватив Каїна, кажучи: “Голос крови брата твого взиває до Мене з землі” (Бут. 4:10). Пізніше автори Нового Заповіту згадують Каїна в якості поганого прикладу (1 Ів. 3:12; Юд. 1:11). Про Авеля ж ми читаємо: “Вірою Авель… і вмерши, він ще промовляє” (Євр. 11:4).

Врешті-решт, ніхто не вийде сухим із води, але отримає заслужене покарання за всі свої несправедливі вчинки. Так само ніхто не залишиться без нагороди за всі добрі діла, що зроблені з вірою в Бога.