“Слід диявола” – так називають заглиблення у формi ступні на гранітній поверхні пагорба біля церкви в містечку Іпсвіч, штат Массачусетс. Як говорить місцева легенда, цей слід з’явився одного осіннього дня в 1740 році, коли євангеліст Джордж Уайтфілд проповідував з такою силою, що диявол стрибнув із церковної дзвіниці на пагорб і потім втік із міста.

Хоча це лише легенда, але вона приводить на пам’ять одну підбадьорливу істину з Божого Слова. В Посланні Якова 4:7 ми читаємо наступні слова: “Тож підкоріться Богові та спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас”.

Бог дав нам сили, якої потребуємо, щоби встояти перед натиском нашого духовного ворога і всіляких спокус, що підстерігають нас у житті. Святе Письмо стверджує, що завдяки Божій любові та благодаті, що ми отримали в Ісусі Христі, гріх вже “не панує” над нами (Рим. 6:14). Коли в момент спокуси біжимо до Ісуса, Він дає нам силу встояти. Ніщо, що трапляється у нашому житті, не може бути сильнішим за Христа. Він “переміг світ” (Ів. 16:33).

Коли підкоряємося Спасителю, коли свою волю підпорядковуємо Його волі й ходимо у послусі Йому, Він допомагає нам долати гріх. Коли поступаємося Богу, а не спокусі, Він воює з нашим ворогом. З Господом ми перемагаємо.