Секвоя − одна з найбільш великих і життєстійких рослин на землі. Вона може досягати 100 метрів заввишки, важити понад 1000 тонн і жити до 3000 років. Але це величне дерево у великій мірі зобов’язане своїм розміром тому, що його велика коренева система досягає 5 метрів глибини і розростається майже на пів гектара. Через це дерево впевнено стоїть, незважаючи на свою неймовірну висоту і вражаючу вагу.

Але вся гігантська коренева система цього червоного дерева – ніщо у порівнянні з тими історичними, релігійними та месіанськими підвалинами, на яких міцно покоїлось служіння Ісуса Христа. Під час одного інциденту Ісус вказав групі релігійних лідерів, що те Писання, яке вони так люблять і в яке так вірять, насправді свідчить про Нього (Ів. 5:39). А раніше, в синагозі міста Назарет, Він, прочитавши текст, в якому говорилось про Месію, засвідчив: “Сьогодні збулося Писання, яке ви почули!” (Лк. 4:21).

Після воскресіння Ісус допоміг Своїм учням зрозуміти, що слова Мойсея, пророків і навіть псалмістів відкривають, чому Йому, Месії, належало постраждати, вмерти й потім повстати з мертвих (Лк. 24:46).

Яка це велич і благодать – бачити й розуміти глибинні корені Ісуса в історії єврейського народу і в Святому Письмі, а також бачити, як глибоко наші життя вкорінені в Господі Ісусі Христі.