У своїй книзі “Зодягнуті Богом” Лорен Віннер стверджує, що наш одяг може завуальовано посилати іншим сигнали щодо того, хто ми є. Те, що ми носимо, може вказувати на нашу кар’єру, місце проживання, соціальний статус, настрій. Подумайте зараз про футболку з якимось написом, про діловий костюм, уніформу, порвані джинси. Що цей одяг може сказати про людину? Лорен пише: “Ідея, що своїм одягом християни можуть передавати іншим якусь невербальну інформацію, – дуже цікава й приваблива!”

На думку апостола Павла, ми без слів можемо репрезентувати Христа. В Посланні до римлян читаємо: “Зодягніться Господом Ісусом Христом, а догодження тілу не обертайте на пожадливість!”(Рим. 13:14). Що означають ці слова? Коли ми стали християнами, то прийняли ідентичність Христа. Тепер ми “сини Божі через віру в Христа Ісуса!” (Гал. 3:26). Ось такий маємо статус! Але тепер потребуємо щодня зодягатись у Христовий характер. А це означає жити для Ісуса, бути все більше схожими на Нього, зростати у благочесті й любові, відвертаючись від гріхів, що колись панували над нами.

Таке зростання у Христі є результатом праці Святого Духа в нас і нашого щирого бажання наближатись до Господа (Ів. 14:26). Яку інформацію про Христа отримують люди, коли чують наші слова, бачать наші діла й відношення?