“Мені справді страшно”. Ці зворушливі слова дівчинка-підліток написала у соціальній мережі Facebook своїм друзям, коли розказувала їм про свої проблеми зі здоров’ям. Вона чекала на госпіталізацію в лікарні, що знаходиться за три години їзди від дому. Їй потрібно пройти обстеження і вона з тривогою чекає, що скажуть лікарі про причину її серйозних проблем зі здоров’ям.

Хто з нас, незалежно від віку, не відчував подібного страху в часи серйозних неприємностей – таких, що дійсно можуть налякати? І до кого можемо звернутись за допомогою у такі моменти? Яку втіху можемо знайти у Святому Письмі, щоб мати підбадьорення і мужність у подібних ситуаціях?

Велику надію в часи випробувань дарує нам реальність Божої присутності. В Книзі пророка Ісаї читаємо наступні слова: “Бо Я Господь, Бог твій, що держить тебе за правицю й говорить до тебе: Не бійся, Я тобі поможу!”(Іс. 41:13). Крім того, Бог пропонує Свій мир, що “вищий від усякого розуму” і береже серця наші та наші думки у Христі Ісусі, коли ми в молитві приносимо свої проблеми Богу (Фил. 4:6-7).

Завдяки незмінній Божій присутності й миру, яким Він сповняє наші серця, можемо дійсно мати надію і поміч, яких потребуємо для проходження через випробування, що так лякають нас.