Автор та виконавець Роберт Гамлет написав пісню “Леді, яка молиться за мене” на честь своєї матері, яка колись взяла за правило молитися за своїх хлопчиків щоранку перед тим, як вони йшли до автобусної зупинки. Сталося, що одна молода мати, почувши цю пісню, вирішила наслідувати цей приклад. Результат був дуже несподіваний і зворушливий! Виряджаючи сина, вона почала молитися за нього. А через п’ять хвилин він повернувся… з групою дітей, яких привів від автобусної зупинки. Жінка спантеличено запитала, що сталося. “Їхні мами ніколи не моляться за них”, – пояснив її маленький син.

У Посланні до ефесян апостол Павло спонукає віруючих молитись “усякою молитвою й благанням кожного часу” (Еф. 6:18). Демонстрація щоденної залежності від Бога є дуже важливою в сім’ї, бо діти спочатку вчаться довіряти Богу, споглядаючи щиру віру найрідніших їм людей (2 Тим. 1:5). Немає кращого способу вчити дітей найвищій цінності молитви, як тільки молитись з ними і за них. Це один із шляхів, як вони починають відчувати внутрішню потребу шукати особистих стосунків із Богом через віру.

Демонструючи нашим дітям нелицемірну віру в Бога (Пр. 22:6; 2 Тим. 1:5), ми прищеплюємо їм впевненість, що Бог є невід’ємною частиною нашого життя: Він завжди поруч, завжди любить, спрямовує й захищає нас.