Християнин на ім’я Рефюдж Рабіндранат понад 10 років працює з молоддю у Шрі-Ланці. Він часто допізна грає з ними, слухає їх, консультує і навчає. Йому подобається працювати з молоддю, але він дуже розчаровується, коли ті, на кого він покладав надію, відходять від Христа. В деяких моментах він почувався наче апостол Петро після невдалої риболовлі.

Симон важко працював усю ніч, але так нічого і не спіймав (Лк. 5:5). Він почувався втомленим і розчарованим. Але коли Ісус звелів йому: “Попливи на глибінь, і закинь на полов свій невід”, він відповів: “…Та за словом Твоїм укину невода” (Лк. 5:5).

Послух Симона вражає. Як досвідчений рибалка, він знав, що вранці риба більше скупчується на дні озера, і та сітка, якою вони користувались, була замалою, щоб зануритись на таку глибину.

Але його готовність довіряти Ісусу була винагороджена. Симон не лише впіймав величезну кількість риби, але й пізнав глибше, ким є Ісус. Якщо перед цим він назвав Його “Наставником”, то після цього − “Господом” Лк. 5:5,8). Дійсно, коли ми чинимо за словом Ісуса, то дозволяємо власним очам побачити Божі великі чини й наблизитись до Нього.

Можливо, Бог закликає вас “ще раз закинути невода”. Давайте в таких випадках наслідувати приклад Петра: “Та за словом Твоїм укину невода”.