Відірвавши ярлик від нового зимового одягу, який щойно купив, я побачив на його зворотній стороні напис, що змусив мене посміхнутись:

“УВАГА: Ця інноваційна продукція викликатиме у вас бажання постійно виходити з домівки й перебувати на відкритому повітрі”. Коли людина вдягнена за сезоном в якісний одяг, то може нормально почуватись у суворих, нестійких погодних умовах.

Цей же принцип ми бачимо і в духовному житті. У Божому Слові докладно зображений той духовний одяг, який ми, послідовники Ісуса, маємо носити за будь-якої погоди: “Отож, зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені, у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння… Як і Христос вам простив, робіть так і ви!” (Кол. 3:12-13).

Духовні шати, які дарує нам Бог, дозволяють реагувати на випадки ворожнечі й критицизму із терпінням, прощенням та любов’ю. Вони дають можливість устояти за будь-яких життєвих штормів.

Коли ми стикаємося з ворожим ставленням до нас вдома, в школі чи на роботі, той “одяг”, який Бог пропонує нам одягнути, робить нас здібними нести в цей світ позитивні зміни. “А над усім тим зодягніться в любов, що вона союз досконалости!” (Кол. 3:14).

Духовний одяг, відповідно до Божих настанов, не змінить життєвої погоди, але захистить тих, хто користується ним.