Кілька років тому в одному видавництві трапилась жахлива помилка. Книга, яка вже кілька років була у продажі, потребувала доповнень і змін. Автор зробив новий, виправлений варіант. Але коли книгу опублікували, то виявилось, що у видавництві зробили нову, чудову обкладинку, але сам текст книги залишився без змін. Отже, зовні книга була новою, але всередині була старою.

Інколи подібне трапляється з людьми. Вони розуміють, що потрібні якісь зміни в житті. Відчувають, що йдуть у хибному напрямку і треба змінити курс. Але вони лише змінюють зовнішні речі, замість того, щоб змінити серце. Вони змінюють зовнішній вигляд, не розуміючи, що лише Бог може змінити їхнє єство.

В Євангелії від Івана розповідається про Никодима, який розумів, що Ісус “прийшов від Бога” і пропонує якесь нове вчення (Ів. 3:2). Але Господь вказав йому, що Він вчить про цілковите переродження людини (Ів. 3:4). Никодим потребував “родитись згори”, тобто стати цілком новою людиною (Ів. 3:7).

Такі зміни приходять лише через віру в Ісуса Христа. Саме тоді стають реальністю слова апостола Павла: “Стародавнє минуло, ото сталось нове” (2 Кор. 5:17). Чи потребуєш ти такої внутрішньої зміни? Якщо так, то прийми вірою Ісуса Христа. Він є Той, Хто може змінити твоє серце і зробити у твоєму житті “все нове”.