Чунг розізлився на свою дружину за те, що вона не взнала точно дорогу до знаменитого ресторану. Сім’я планувала завершити свою відпустку в Японії розкішною вечерею, але тепер виявилось, що вони не встигають у цей ресторан, тому чоловік нагримав на свою жінку.

Пізніше Чунг пожалкував про свої гнівливі слова. Він був занадто жорстоким. Крім цього зрозумів, що мав сам узнати дорогу до ресторану, і визнав, що протягом решти семи днів його дружина все планувала бездоганно.

Багато хто з нас може впізнати в Чунгу самого себе. Інколи нам дуже кортить вибухнути гнівом: з наших вуст готові зірватись неконтрольовані слова. О, яку велику потребу ми маємо в тій молитві, якою колись молився псалміст: “Поклади, Господи, сторожу на уста мої, стережи двері губ моїх!” (Пс. 140:3).

Але як можемо контролювати свого язика? Ось корисна порада: думайте перед тим, як щось казати. Чи ваші слова ласкаві, милостиві й корисні? (Еф. 4:29-32).

Сторожа на вустах потребує від нас тримати рот на замку, коли ми роздратовані. Маємо просити у Господа допомоги, коли потрібно сказати правильні слова і адекватним тоном – або, можливо, взагалі нічого не говорити. Контролювання язика – то праця, що триває все життя. Дякувати Богу, Він працює в нас, “викликаючи хотіння і чин за доброю волею Своєю” (Фил. 2:13).