У жовтні 1915 року під час Першої Світової війни Освальд Чеймберс прибув до навчального військового табору неподалік Каїра, щоб у якості капелана нести служіння серед британських солдатів. Коли він об’явив про вечірнє служіння, 400 чоловік заповнили палатку, щоб послухати проповідь на тему “Яка користь від молитви?” Пізніше, маючи індивідуальні бесіди із солдатами, що посеред війни намагались знайти Бога, Освальд часто цитував слова Ісуса з Євангелії від Луки: “Отож, коли ви, бувши злі, потрапите добрі дари своїм дітям давати, скільки ж більше Небесний Отець подасть Духа Святого всім тим, хто проситиме в Нього?”

У Своєму Сині Ісусі Бог дає нам дар прощення, надії і Своєї живої присутності в нашому житті через Святого Духа. “Бо кожен, хто просить − одержує, хто шукає − знаходить, а тому, хто стукає − відчинять” (Лк. 11:10).

15 листопада 1917 року Освальд Чеймберс несподівано помер від розриву апендикса. Щоб вшанувати його ім’я, один солдат, якого Освальд привів до віри в Христа, замовив мармурову плиту з викарбуваною на ньому відкритою Біблією і цитатою з Луки 11:13 і встановив біля могили Освальда: “Скільки ж більше Небесний Отець подасть Духа Святого всім тим, хто проситиме в Нього!”

Цей чудовий Божий дар доступний і сьогодні для кожного.