Одним із задоволень в подорожі до Європи є відвідування величних соборів. Їх краса захоплює дух, тому що вони підносяться до небес. Архітектура, мистецтво та символізм цих чудових будівель дає відчуття благоговіння та величі.

Той факт, що ці будівлі було зведено, щоб відобразити Божу велич, Його неперевершену красу, змусив мене замислитися над тим, як ми можемо взагалі в своєму серці та розумі мати усвідомлення Божої грандіозності, щоб знову нагадати про Його могутність.

Для цього нам потрібно перевести свій погляд зі створених людиною величних споруд на велич того, що створив Сам Бог. Просто погляньте на зоряне небо і подумайте про Божу силу: Він весь Всесвіт створив словом. Потримайте новонароджену дитину в своїх руках та подякуйте Богу за чудо життя. Подивіться на вкриті снігом гори Аляски або на прекрасний Атлантичний океан, що утримує мільйони Божих творінь та уявіть силу, яка примушує всю екосистему працювати.

Людство не помиляється в тому, що прагне до неба, споруджуючи будівлі, ціль яких привернути нашу увагу до Бога. Але наше справжнє захоплення слід залишити для Бога Самого, якому ми кажемо: “Твоя, Господи, могутність і сила, і велич, і вічність, і слава” (1 Хр. 29:11).