Джеф Джейкобі, редактор видання “BostonGlobe”, пише про “унікальну здібність експертів руйнівно, безнадійно, в корені невірно представляти речі”. Швидкий погляд на історію переконує нас у його правоті. Наприклад, великий винахідник Томас Едісон одного разу виголосив своє переконання, що німе кіно ніколи не буде замінено звуковим. У 1928 році Генрі Форд висловився: “Люди ніколи не розпочнуть ще одну війну, тому що стають дуже розумними”. Інші незчисленні передбачення “експертів” також виявилися далекими від реальності. Мабуть, генії також обмежені.

Лише одна Особистість є повністю надійною і має переконливі слова для так званих експертів. Релігійні лідери часів Ісуса проголошували, що саме вони мають істину: вони вважали, що знають, як має виглядати обіцяний Месія.

Ісус попередив їх: “Дослідіть-но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя”. Потім Він вказав, що вони не розуміли саму суть. “Вони ж свідчать про Мене! Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя” (Ів. 5:39-40).

На початку нового року ми почуємо як песимістичні, так і оптимістичні передбачення, які будуть проголошені з великою впевненістю та авторитетом. Не турбуйтесь, не лякайтесь. Наша впевненість залишається в Тому, Хто є суттю Писання. Він твердо тримає нас та наше майбутнє.