Одне рекламне агентство змінило на сучасний лад фото знаменитої скульптури Мікеланджело, яка зображує біблійного героя Давида. Але італійський уряд та керівництво галереї запротестували. На їх думку, зображення Давида з рушницею через плече (замість пращі) – то справжнє блюзнірство. Один із посадовців сказав: “Це все одно, що спотворити скульптуру молотком”.

В Єрусалимі першого століття Давида пам’ятали як пастуха-псалміста та воїна-царя. З ним були пов’язані найкращі спогади та найбільші надії. Пророки звіщали, що один із нащадків Давида переможе всіх ворогів Ізраїля. Проминули століття і натовпи зустрічали Ісуса як Сина Давида (Мт. 21:6-9), сподіваючись на те, що Він повалить режим римських окупантів. Але натомість Ісус повалив у храмі столи грошомінів, щоб дім Його Отця знову став місцем молитви для всіх народів. Це дуже розлютило релігійних лідерів. Ісус виявився не таким Месією, на якого вони чекали. І вони, не усвідомлюючи того, що роблять, покликали римських катів, щоб ті молотками прибили до хреста руки й ноги справжньої Слави Ізраїля.

І замість того, щоб зупинити їх, Ісус дозволив їм вознести Себе на хрест ганьби. Проте воскресіння Христа довело, що Він дійсно є Син Давида, Який переміг Своїх ворогів любов’ю. Сьогодні Господь закликає нас нести світу Його Слово.