Місяць: Березень 2018

Царський вінок

Ми сиділи за столом, втикаючи зубочистки в круг з декоративної піни, який лежав посередині. Протягом кількох тижнів перед Великоднем під час вечірньої трапези ми робили терновий вінок – кожна зубочистка означала якийсь поганий вчинок, про який ми шкодуємо, і за який Христос заплатив Своєю смертю. Цей невеличкий щовечірній ритуал доводив до нашої свідомості, які ми грішні та винні, і як сильно потребуємо Спасителя. Він також нагадував, що Ісус Христос звільнив нас від покарання за гріх Своєю хресною смертю.

Віа Долороса

Протягом цього тижня ми згадуємо останні дні перед розп’яттям Ісуса Христа. Дорога, якою Він крокував вулицями Єрусалима до місця страти, відома сьогодні як Віа Долороса – тобто Скорбний Шлях.

Вмивальниця любові

Одного разу, коли я ще вчилась у школі, вчитель фізики попросив нас, не озираючись назад, сказати якого кольору стіна за нашими спинами. Проте ніхто не зміг відповісти. Ми просто не звертали на це уваги.

Подивись мовчки

У пісні “Подивись на Нього” мексиканський композитор Рубен Сотело описує страждання Ісуса на хресті. Він запрошує подивитися на Христа мовчки, тому що зайві будь-які слова, коли йдеться про таку велику любов, яку Він явив на хресті. Можна вірою уявити хрест, кров, цвяхи й неймовірний біль.

Слава Тому, Хто зрощує

Одного дня я помітила щось жовте, що невідомо звідки з’явилося біля воріт нашого дому. Шість високих блідо-жовтих нарцисів яскраво розквітли між двома великими каменями. Я не саджала їх, не обробляла ґрунту, не поливала цибулин, тому не могла зрозуміти, звідки й чому на нашому подвір’ї з’явилися ці квіти.

Сенс життя

Проглядаючи книги з фінансового консультування, я помітила в них цікаву тенденцію: більшість авторів пропонували скорочувати витрати зараз, щоб у майбутньому жити як мільйонери. Аж ось одна книга пропонувала дещо іншу думку, доводячи, що для повноцінного життя важливо навчитися “жити просто ”. Її автор вважав, що ми забуваємо про справжній сенс життя, коли шукаємо “крутіші речі”.

Хто це?

Уявіть, що ви стоїте пліч-о-пліч з багатьма іншими споглядачами уздовж дороги. Якась жінка позаду вас навшпиньках намагається побачити, хто ж це йде. Нарешті в далечині з’являється фігура Чоловіка, що їде на віслюку. Коли Він наближається, люди починають класти на дорогу свій верхній одяг. Раптово ви чуєте позаду характерний хрускіт. Це хтось зрізує пальмові гілки, щоб потім покласти перед віслюком.