Проглядаючи книги з фінансового консультування, я помітила в них цікаву тенденцію: більшість авторів пропонували скорочувати витрати зараз, щоб у майбутньому жити як мільйонери. Аж ось одна книга пропонувала дещо іншу думку, доводячи, що для повноцінного життя важливо навчитися “жити просто ”. Її автор вважав, що ми забуваємо про справжній сенс життя, коли шукаємо “крутіші речі”.

Ці слова нагадали мені відповідь Ісуса одному чоловіку, який просив Його вплинути на брата, щоб той розділив з ним спадщину. Проте Ісус сказав: “Глядіть, остерігайтеся всякої зажерливості, – бо життя чоловіка не залежить від достатку маєтку його” (Лк. 12:14-15). Потім Господь розповів притчу про багача, який планував накопичити велику кількість хліба, щоб потім насолоджуватися розкішним життям. Але все закінчилося дуже сумно: тієї ж ночі він помер і багатство не принесло йому ніякої користі (Лк. 12:16-20).

Ми маємо відповідально користуватися своїми ресурсами, але слова Ісуса спонукають нас перевіряти також і свої мотиви. Наші серця мають зосередитися на пошуках Божого Царства, а не на тому, щоб забезпечити собі безбідну старість (Лк. 12:29-31). Якщо живемо для Господа й охоче жертвуємо для інших, то вже тепер можемо насолоджуватися повноцінним життям у Його царстві, що надає сенс всьому нашому існуванню (Лк. 12:32-34).