У пісні “Подивись на Нього” мексиканський композитор Рубен Сотело описує страждання Ісуса на хресті. Він запрошує подивитися на Христа мовчки, тому що зайві будь-які слова, коли йдеться про таку велику любов, яку Він явив на хресті. Можна вірою уявити хрест, кров, цвяхи й неймовірний біль.

Коли Ісус зробив Свій останній подих, “ввесь натовп, який зійшовсь на видовище це, як побачив, що сталось, бив у груди себе та вертався” (Лк. 23:48). Були й ті, хто “здалека стояли й дивились на це” (Лк. 23:49). Вони дивились мовчки. Тільки центуріон промовив: “Дійсно праведний був Чоловік Цей!” (Лк. 23:47).

Чимало пісень та віршів було складено про цю велику любов. За багато років до хресної смерті Ісуса пророк Єремія, зображуючи страждання Єрусалима після його спустошення, запитував: “Чи є такий біль, як мій біль, що завданий мені?” (Плач 1:12). Він закликав усіх подивитись і визнати, що ніхто так не страждав, як Єрусалим. Однак чи зрівняються чиїсь страждання з тими, що їх зазнав Ісус?

Шлях кожного з нас проходить біля хреста. Чи побачимо ми Його любов? Цього Великодня, коли всі слова та вірші неспроможні висловити нашу вдячність і описати Божу любов, давайте знаходити час для розважання над смертю Ісуса. І в тиші свого серця давайте прошепочемо Йому слова цілковитої відданості.